The Vigilant Sword - Part 1



Efter att få ha spenderat ett par dagar, kanske till och med veckor, i meditation och böner till kjesaren för att rena sig själva blev det till slut dags för nästa uppdrag. Planeten Samech har länge varit bas för en grupp i Cult Mechanicus som går undet namnet Vinicium Proselytes. De har gjort sig ett namn genom att förse Chaos med både vapen och förbjuden teknologi. Det har även kommit in rapporter om att enorma mängder antisonate plating förts till planeten, ett material som man bara sett användas på de så kallade
Defilers.

Om nu denna Chaos Psyker vid namn Dazhak planerar något på Samech så kan det inte boda gott för sektorns framtid. På tok för mycket resuser används redan på andra fronter för att kunna göra ett fullskaligt anfall på planeten, därför faller det nu på ett litet Kill-team att dyka ner bakom fiendens linje och ta reda på vad som byggs och stoppa det.

Utan att egentligen har så mycket att gå på skickas de iväg med Deathwatch veteran skepp - Thunder's Word. Det enda skeppet som någonsin tagit sig genom Samech försvar och tillbaka för att berätta om det. Denna gång gick det dock inte lika bra. När skeppet väl närmar sig Samech blir det attackerat med bordnings-torpeder fyllda med Skitarii som gör sitt ytterskta för att sabbotera uppdraget. Gruppen tvingas välja mellan att ta striden på skeppet eller att dyka ner via Drop-pod för att fullfölja sitt uppdrag.

Efter en kvick eldstrid kastar de sig in i en pod och slungas ner mot den röda planeten. De landar i en  öronbedövande explosion i det karga landskapet. Så långt ögat kan nå finns det bara sten och sand. I hopp om att de landat någorlunda rätt väljer de att vandra norrut, något som även visar sig vara rätt när den enorma Forgen visar sig i horisonten. Storleken på detta vidunder går endast att jämnföra med de städer man sett på Mars. Torn, skorstenar och enorma fabriker avlöser varandra i flera hundra kilometer.

Det är inte direkt någon fråga om vad som byggs här. Frågan är mer hur stort och elakt det egenligen är?

Kommentarer
Postat av: Viktor

Smaka Lascannon!

2011-05-22 @ 11:36:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback