Good times



Okej. On popular demand så får ni här en genomgång om vilka "
fack/roller" jag placerar er i. Självklart är ju alla en liten mix från varje. Men bara för att göra det mer intressant så får ni bara den roll som jag tycker är tydligast på er. Oavsett vilken roll man har så blir det alltid lika roligt och flummigt när vi rollspelar.  

Sophie - The Method Actor
Har inte rollspelat sådär jätte mycket med Sophie, men hon tenderar att leva sig in i sin karakär ganska mycket och försöka att göra alla val baserat på hur hennes karaktär skulle göra det.

Christoffer/Kubbe - The Casual Gamer
Säger inte så mycket. Kan tänka sig att spela vad som helst. Har alltid tid och lust att vara med och rollspela. Bryr sig inte så mycket om vad som händer så länge han får vara med på ett hörn.

Mattias/Mats - The Specialist
Lite knepigt att placera Mats i en roll. Men det känns som att han ofta väljer att spela hårda och tuffa karaktärer. Är det fantasy så ska det gärna vara en dvärg eller cirkusartist med knogjärn. Blir det Delta Green så blir han den legendariska Miller "The Killer".

Kristoffer/KG - The Storyteller
Har alltid väldigt djupgående bakgrundshistoria till varje karaktär han gör. Är alltid sin karaktär trogen och arbetar in sin bakgrundshistoria på ett fint sätt i alla äventyr jag varit med i.

Edvard - The Storyteller
Har sällan fått möjlighet att vara spelledare till Edvard, men hans Gårdskarl kommer jag aldrig att glömma. En hel kväll spenderades på hans gård att rollspela ett bråk med hans fru. Good times.

Nicke D - The Power Gamer
Än så länge har han bara fått chansen att spela Deathwatch, där alla mer eller mindre blev mördarmaskiner. Dock märkte jag att Nicke gillade att rulla tärningar och leta efter den bästa utrustningen och färdigheterna han kunde hitta i boken. Får se om det blir samma sak i Shadowrun.

Nicke T - The Specialist
En gammal lirare som har återvänt till sällskapet. Vad jag kan minnas så spelade han alltid en karaktär som gärna förlitade sig på smidighet. Gärna en alvisk bågskytt om det var fantasy. I Shadowrun har han valt en spion liknande roll med ett krypskyttegevär som för talan.

Viktor - The Tactician
Har jag inte heller hunnit få ett riktigt kläm på. Han började som en tydlig Munchkin i Deathwatch, men har börjat visa andra sidor. Inga förhastade slutsatser får dras. Han spekulerar och analyserar gärna situationer som andra bara skulle hoppat in i. Jag får helt enkelt vänta och se vars det slutar.

Linus - The Casual Gamer
Precis som med Viktor har jag inte riktigt hunnit lära mig vad Linus föredrar att spela. När det gäller just Deathwatch som kom han in senare än alla andra, men han accepterade sin lott och valde att spela vad gruppen behövde. Han har ännu inte tagit så stor plats i gruppen, men nu i Shadowrun kommer jag kanske få se en ny sida av honom.

Christoffer/Klicken - The Specialist
Vet inte hur många år sedan sist jag rollspelade med Klicken. Det jag vill minnas var att han föredrog att spela smarta individer som gillade att lösa problem på andra sätt än våld.

Andreas/Hajsis - The Butt-Kicker
Ante var vad jag skulle kalla "den-ofrivillige-slagskämpen". Han var ofta sist att rulla fram sin karaktär när vi rollspelade, och eftersom tjuv, magisker och bågskytt snabbt gick åt i de fantasyspel vi körde så slutade det med att Ante blev en hederlig fighter med svärd och sköld.

Marcus - The Specialist
Ytterligare en som jag inte rollspelat med på många, många år. Att Marcus heter "SniQy" i LoL säger en hel del. Lönnmördare och tjuvar som kan smyga sig på folk har alltid varit populärt

Tommy/Elof - The Power Gamer
Han var bara med under kort period av Deathwatch i sommar. Han fick rollspela som en NPC, som även var en psyker. Han stekte 3st obliterators som att de vore kobolder. Frecking power gamer!

Kommentarer
Postat av: Tommy Tomte

Hey, det var en premade char!

Jag skulle placera mig själv någonstans 50% storyteller och 50% någon sorts rules lawyer.

Jag bygger inte super OP chars, men jag brukar ha koll på vad som är fetast och muttrar lite i ett hörn om spelsystemet/spellgruppen/äventyret är obalanserat... oftast för att jag står där med min relativt klena gubbe och tog med det omagiska kortsvärdet till en drakfight.

2011-10-06 @ 23:12:59
Postat av: Nick

Hehe, kan tänka mig att har du friheten så gör du nog rätt roliga gubbar som kan mycket väl bli OP om de farmar ihop tillräckligt med exp.

Postat av: Nicke D

Me Like, Någon måste ju vara störst bäst och vackrast?:P Men det åt sidan så passar det riktigt bra. Jag älskar att studera reglerna och tweaka det till min fördel:P

2011-10-07 @ 10:36:43
Postat av: Mads

En hård värld kräver en hård karaktär. Den här vändan blir det ju däremot spännande att spela en karaktär med betydligt större hjärnkapacitet än biceps. Att jag råkade göra swiss cheese av ett par ghouls med en kpist var bara ren tur (och fan om min Van går sönder, då blir det inte roligt) ;)

2011-10-07 @ 19:16:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback