Chasing the Dragon


Ytterligare en helg av Shadowrun-rollspelande avklarad. Team B.D.S.M ligger fortfarande ett uppdrag före i tidsräkningen, så nu i helgen fick Team TTT en chans att göra deras första direkt uppföljare av ett tidigare uppdrag. Chasing the Dragon utspelar sig ganska exakt en månad efter
The Grab. Uppdraget hade en simpel premiss. Hitta den krypskytt som mördade Catherine Westmore.

Scen 1 - Meeting Ms. Johnson

Grupperna blev uppringda av sin fixer som bad dem möta en Ms. Johnson i Regency Tech Center Hotel. En medelålders kvinna gav dem i uppdrag att göra vad polisen uppenbarligen inte var kapabla till att göra. Hitta Catherines mördare. Ms. Johnson kunde inte direkt ge dem några ledtrådar, utan bad dem kolla runt i skuggarna bland sina kontakter och göra det bästa av situationen.

[GM notis: Hade grupperna skött The Grab på ett snyggare sätt hade det varit en annan Ms. Johson som anlitade dem. En som faktiskt inte hade förått dem i slutet]

Team B.D.S.M hade fortfarande kontakt med Lady Jade (hon som anställde dem för The Grab), så efter ett kort samtal hade de fixat ett möte på baren Five by Five.

Team TTT som hade hotat Lady Jade till livet fick en lite krångligare start. De fick kolla runt lite med sina poliskontakter innan de till slut fick reda på att Catherines pappa var med i Yakuza, och tack vare att Sophie hade kontakter inom den organisationen lyckdes hon fixa fram Lady Jades riktiga namn och adress för ett litet hembesök.

Medan TTT fick kämpa lite mer, i form av inbrott och personhot, så fick de fram samma information som B.D.S.M fick serverat på ett silverfat... mer eller mindre.

Nu blir det en hel del karaktär name-dropping, så försök att hänga med. Junko Tetsuya (aka Lady Jade) var en gång i tiden tillsammans med Takeshi Modori, som var en av Yakuzas bästa lönnmördare. Det fanns bara en som var ännu bättre än honom - Kazuya Hotomi. Både Takeshi och Kazuya arbetade tillsammans, nästa som bröder, tills den dag Kazuya fick order om att döda Takeshis familj. Vilket han gjorde utan att ifrågasätta någon. Takeshi var berövad över sveket, men stannade kvar i Yakuzan men började samtidigt smida en plan tillsammans med Junko som precis lämnat organisationen. Det tog dem ett par år, men tillslut så hittade Junko en svaghet hos Kazuya. Han hade en familj utanför Yakuzan med en kvinna vid namn Donna Westmore, tillsammans fick de en dotter, Catherine.

Junko och Takeshi hyrde två grupper av Shadowrunners (var av en grupp var rollpersonerna) för att kidnappa henne och låtsas hålla henne som gissla. Tanken var att locka fram Kazuya och döda honom. Men av någon anledning gick något snett och Catherine blev skjuten istället. Eller det är i alla fall vad Junko säger till rollspelarna.

Hon har inte hört av Takeshi sedan kvällen Catherine blev mördad. Det enda förslaget hon kan ge är att kolla med Takeshis farbror, Zhang Wong (som Team B.D.S.M redan hade som kontakt).

Scen 2 - Mystically Curioser and Curioser

Zhang skulle kunna beskrivas som en yngre Mr Myagi, i klassisk kinesisk utstyrsel och fu manchu mustach. Hans butik ligger i en avskild gränd som man inte lägger märket till i första hand. Utbudet i hans butik består till mesta del av värdelös kuriosa och prydnader, men vissa magiska föremål och tjänster kan köpas bakom disken. Zhang gömmer en sårad Takeshi i butikens bakre rum. Något han gör sitt "bästa" för att dölja.

Båda grupperna anar direkt att Zhang inte talar sanningen och klampar in i det bakre rummet där de hittar en blodig och skadad Takeshi på en fältsäng. Takeshi får chans att berätta sin version av vad som hänt. Han bekräftar allt som Junko har berättat, samt att han låg på taket och tänkte skjuta Catherine, men hans samvete hindrade honom. 

Men just som han skulle lägga ner sitt gevär och ge sig därifrån så ser han hur Catherine blir skjuten i huvudet av ytterligare en krypskytt. Han lämnar huset där han gjort sitt nästa och tar sig ut på baksidan där han springer ihop med Kazuya som också är på väg därifrån. Innan han hinner reagera så har Kazuya hunnit dra sin pistol och skjuta Takeshi, som dock uppenbarligen överlevde. Takeshi berättar också att Kazuya nu söker skydd hos Triaden på deras nattklubb "Krashing Klub Karma".

Innan grupperna hinner lämna Zhang och Takeshi för de ett meddelande av Ms Johnson. Hon förklarar att hon via andra källor fått reda på att Takeshi varit delaktig i mordet på Catherine, och förklarar att om de hittar Takeshi så ska de likvidera honom och kan då räkna med en fet bonus. (Team B.D.S.M föhandlade ihop 60k medan Team TTT stannade på 30k

Team B.D.S.M debaterade länge om priset var värt det. Efter många om och men så föll beslutet att pengarna var värda med än Takeshi. Mattias förklarade situationen för Zhang, som trots om han kunde förstå deras beslut
bad dem att låta hans enda brorson få leva. Mattias gjorde det så smärtfritt och ljudlöst han kunde innan de lämnade en förtvivlad Zhang efter sig.

Team TTT var betydligt mer tveksamma över om pengarna var värda besväret. Det slutade med att de lämnade Takeshi vid liv, men bad honom att hålla kontakt med dem.Scen 3 - Krashing Klub Karma

Triadens klubb var en ombyggd lager lokal med två våningar. Bottenvåningen aggerade klubb och dansgolv medan den övre våningen verkade väldigt begränsad.

Team B.D.S.M delade upp sig ordentligt. Nicke D och Mattias gick in i klubbe som vänliga gäster. Mats S tog tillfället i akt och klättrade upp på taket för att hitta någon extra ingång. Kubbe tog sig in via matrix för att kontrollera kameror och få planlösning. I team TTT var det bara Sophie och Linus som gjorde besök på klubben. Viktor stannade utanför för at hålla vakt.

Inne på klubben så såg de ett gammal bekant troll med ett horn - An Peng (som de stött ihop med både vid Parliment of Thives och Through a Rose Colored Display Link). Nicke D och Linus gjorde sig även bekanta med glädjeflickan Katie Kaboom, men det är ett sidospår som jag inte orkar gå in på.

Båda grupperna lyckades via An Peng att få tillgång till övervåningen. An Peng var själv intresserad av att veta vad Lin Yun (som äger klubben) dodle för Triaden. Övervåningen visade sig vara fylld av Triad-vakter och en Yakuza lönnmördare.

Team B.D.S.M gjorde via en gemensam insatts livet surt för Kazuya. De helt enkelt övermannade honom och buntade ihop han till ett paket innan de smet ut via takvägen som Mats S hade hittat åt dem.

Team TTT gjorde hela processen betydligt blodigare. Sophie tog sig på egenhand upp på övervåningen och kollade läget. Linus och Viktor stannade nere i klubben som backup åt henne. Hon lyckades ta ner då få vakter som upptäckte henne innan hon hamnade i en dödlig eldstrid mot Kazuya. Efter att ha spenderat Edge för att överleva tog sig Viktor och Linus upp för att ge förstärkning. Viktor klev in i rummet guns-blazing men det var Linus som overcastade en powerbolt mot Kazuya. En blöt och blodig fläck var allt som var kvar av den beryktade lönnmördaren The Dragon.

Scen 4 - Scene of the Crime

Grupperna kontaktade/blev kontaktade av Ms Johnson som ville möta dem vid området Aurora Warrens. Den plats där Catherine blev mördad för drygt en månad sedan. Båda grupperna anade nu att de var på väg in i en fäll, så de åkte tidigt dit för att hålla koll på läget.

Team B.D.S.M hittade att Ms Johnson lejt en grupp med Red-Street-Samuraier för att mörda gruppen. Mattias drog än en gång nytta av sin förbjudna gas och neutralliserade hela gruppen samurajer. De tog all deras utrustning och kontakde på nytt Ms Johnson för att ifrågasätta hennes väl att skicka lönnmördare. De fick inget direkt svar av Ms Johnson. Allt de fick var ett mail av Donna Westmore som lovade att göra livet surt för Team B.D.S.M. Istället så "gav" de Kazuya till deras kontakt Detektiv Jack Diamonds för att förbättra sin relation med honom.

Team TTT lät Viktor hålla koll på området från ett närliggande hustak medan Sophie och Linus väntade ute i det öppna. Till slut så anlänade en van med en grupp Red-Street-Samuraier och Donna Westmore. Det slutade med en hetsk debatt mellan Donna och Sophie, som slutade med att Donna ge med på att skona deras liv och lämna dem ifred, dock utan betalning för jobbet.

[GM notis: Sophie spenderade Edge och vann ett opposed-negotiation slag med 6 hits]

Kommentarer
Postat av: Kubbe

Najs, tycker att det är riktigt intressant att det har blivit så pass skiljda vägar som vi gått genom äventyren :-D

2012-02-13 @ 19:26:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback